TBSZ számlaTBSZ számla

Szétnézhetünk a bankok ajánlatai között is! Az ügyfelek jellemzően a TBSZ (Tartós Befektetési Számla) számlát szeretik választani. Azonban nem mindenki számára megfelelő választás lehet ez.

Szétnézhetünk a bankok ajánlatai között is! Az ügyfelek jellemzően a TBSZ (Tartós Befektetési Számla) számlát szeretik választani. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy ez nem gyermek célú megtakarítási program. Ugyanis TBSZ számlát 3 vagy 5 évig vezethetünk, aztán újra kell kötnünk. Ez  problémát jelenthet 15-20 éves időtáv mellett, amikor kénytelenek lennénk 5 évente a vélhetően magasabb árfolyamok mellett újra befektetni.

TBSZ számlán való befektetéshez már sokkal komolyabb befektetői tudás szükségeltetik, mivel egy értékpapír számláról beszélünk. Itt nem tudjuk a pénzünket elhelyezni hosszútávon. TBSZ számlára csak az első (megtakarítási év) évben lehet tetszőlegesen (akár havi szinten) befizetni és utána 3 vagy 5 évig már nem lehetséges!

Ez mit jelent a szülő számára, aki havi szinten szeretne félretenni pénzt? Minden évben kötni kell egy másik bankban egy TBSZ számlát. A végén egyszerre 5 TBSZ számlája lesz a szülőknek, amin mindig aktív kereskedést kellene végezni. Amint lejár az egyik, akkor újra kell kötni, ha meg szeretnénk tartani a gyermekcélú megtakarításunk folyamatosságát!

A TBSZ számla ugyanakkor kamatadó kedvezményekben részesül, amit a mindenkori törvény határoz meg.

  • 3 év után csökken a kamatadó ( -50%)
  • 5 év után kamatadó mentes
  • viszonylag magas hozam érhető el
  • biztonságos
  • Pénzt csak az első évben lehet befizeti utána nem
  • Nekünk kell érteni hozzá, és kezelni a pénzünket!

Keress meg bennünket elérhetőségeinken.

További megtakarítási formákról részletesen.